Sushi eten is momenteel een grote hype in heel Nederland en
dat is natuurlijk niet helemaal onterecht. Ik persoonlijk vind sushi erg lekker
en ga dan ook regelmatig naar een restaurant om lekker te genieten van deze
Japanse specialiteit. Toch zijn er veel mensen die sushi nog niet eten of het
niet durven te eten. Dankzij verschillende verhalen in de media hebben sommige
mensen een beeld gecreëerd waardoor ze denken dat sushi gevaarlijk is voor de
gezondheid. Dit beeld komt met name door het hoofdingrediënt ‘rauwe vis’, hier
gaan namelijk verschillende verhalen de ronde over.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0_x6E0Hycvn6ex1DKzujPQZ9Nogk5EVWMy3DZKp3I33HRxGCSB2dhg5wosSM1xsnSgdz7_bjOZDPeT4bmI3SrH-t9WkwuYCL4gcVBkK8PXKKz-MZhd0rHenuiW39FAkRGfkuv-TMPD8ak/s1600/ShabuShabu_Sushi_eten1.jpg)
Source: Sushi eten
Is sushi eten
gevaarlijk?
Veel sushi bestaat uit rauwe vis, het gevaar van rauwe vis is de kans op de aanwezigheid van bacteriën en parasieten. Dit gevaar ontstaat als je een vis zo rauw op eet. De vis die voor Nederlandse sushi gebruikt wordt, is echter voor lange tijd bevroren geweest. Door de blootstelling aan deze temperatuur zijn de bacteriën al dood en is de kans op besmetting nihil. De regels voor het verwerken van vis zijn al sinds de jaren 60 erg streng.
Veel sushi bestaat uit rauwe vis, het gevaar van rauwe vis is de kans op de aanwezigheid van bacteriën en parasieten. Dit gevaar ontstaat als je een vis zo rauw op eet. De vis die voor Nederlandse sushi gebruikt wordt, is echter voor lange tijd bevroren geweest. Door de blootstelling aan deze temperatuur zijn de bacteriën al dood en is de kans op besmetting nihil. De regels voor het verwerken van vis zijn al sinds de jaren 60 erg streng.
Naast het invriezen wordt sommige vis ook ingelegd in zuur
of azijn, hierdoor worden er ook schadelijke parasieten gedood.
Bij het eten van sushi heb je naast zoutwatervissen ook
zoetwatervissen, in deze soorten zit een groot verschil. Zoetwatervissen
bevatten andere bacteriën en worden voor het gebruik van sushi altijd bereid,
bijvoorbeeld door het koken of roken van de vis.
Een andere groep mensen maakt zich zorgen over de metalen
die de vissen binnenkrijgen deze metalen zitten inderdaad in de vissen. Echter,
deze zijn in zulke kleine hoeveelheden aanwezig dat het geen schade aan de mens
toebrengt.
Toch maar wel sushi
eten
Zoals je in het bovenstaande kunt lezen zijn de gevaren van rauwe vis eten
beperkt. Al sinds de jaren 60 zijn er strenge regels omtrent het verwerken van
vis. Het is daarom volstrekt veilig om sushi te eten en daarom zou ik het zeker
niet laten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten