vrijdag 19 juli 2013

Een verstopte afvoer

Gisteren was mijn afvoer verstopt. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt en wist totaal niet wat me overkwam. Alles stond vol met water en er hing een vreselijke lucht. Ik zocht op internet en belde de RioolSpecialist Amsterdam. Gelukkig waren zij er snel bij en wisten zij precies hoe ze mij konden helpen.

Ik had al een tijdje het idee dat het water niet meer goed doorstroomde, maar had een verstopte afvoer nooit verwacht. Ik wist niet dat dat zo snel kon gaan.

Hoe herken ik een verstopping?

De RioolSpecialist heeft loodgieters in huis die echt een heleboel weten over verstoppingen. Zo konden zij mij vertellen dat langzaam wegstromend water inderdaad één van de eerste tekenen is die wijst op een verstopping. Een ander punt waar op gelet moet worden is een borrelend geluid dat uit de afvoer komt. Ook dit kan wijzen op een verstopte afvoer.

Gelukkig was de loodgieter er snel bij om het probleem te verhelpen. Hij had een speciale camera bij zich waarmee hij alle rioleringen in mijn huis kon bekijken. Hij wist daarom vrijwel direct waar er nog meer problemen lagen. Voorlopig is mijn huis weer vrij van verstoppingen.

Ik ben zo blij dat de loodgieter er zo snel was. Zelf had ik dit nooit op kunnen lossen. Ik ben helemaal niet handig in dat soort dingen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen!

Tip


Hierboven heb ik beschreven waar je een beginnende ontstopping aan herkent. Ik heb veel te lang gewacht met het inschakelen van een loodgieter. Als je het borrelende geluid en langzaam weglopende water herkent, neem dan snel contact op met een loodgieter. Zij kunnen je verder helpen. Hoe eerder je erbij bent, hoe sneller de verstopping verholpen is!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten