vrijdag 18 oktober 2013

De geschiedenis van koffiebonen

Tegenwoordig drinkt bijna iedereen wel koffie. Maar hoe is koffie ontstaan en hoe wordt koffie eigenlijk gemaakt? Dat is een vraag waar veel mensen geen antwoord op weten. Koffie wordt gemaakt van koffiebonen. Een koffieboon is een zaadje van de kers van een koffieplant.

Koffieplanten zijn voor het eerst ontdekt in Ethiopiƫ en wordt momenteel voornamelijk verbouwd in Midden- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Aziƫ en Afrika. Een koffieplant krijgt pas na ongeveer vijf jaar bessen. Deze bessen worden vervolgens geoogst. De buitenste laag wordt dan verwijderd, waardoor alleen het zaadje, ook wel koffieboon genoemd, overblijft.

Bij het malen van koffie spelen vier factoren een belangrijke rol: de maling, de kwaliteit en temperatuur van het water, de verhouding tussen koffie en water en de contacttijd.


Tegenwoordig heb je verschillende soorten koffie, sterke koffie, normale koffie, koffie met chocolade of karamel smaak. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om een lekkere en goede koffiesoort uit te zoeken. Toch maakt lekkere koffie echt een verschil. Bij Bobplaza vind je verschillende soorten koffiebonen en diverse smaken. Goede kwaliteit tegen de laagste prijzen. Daarnaast kan je ook nog eens online bestellen en worden de koffiebonen super snel thuis bezorgd! Ideaal dus! Zo probeer je nog eens verschillende koffiebonen en koffiesoorten uit! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten