woensdag 25 september 2013

Be careful with surgery

Onlangs heb ik hele slechte verhalen gelezen over een arts voor neusoperaties. Deze arts beweert door middel van een neusoperatie hele goede resultaten te boeken met bijvoorbeeld het rechtzetten van de neus. Hij gebruikt hiervoor echter een open methode die hij niet goed onder de knie krijgt. Het gaat om dokter Nolst Trenite.

De open techniek voor neusoperaties mag alleen gebruikt worden door artsen die deze techniek goed onder de knie hebben. Wanneer dit niet het geval is kan er al snel een blijvend en moeilijk te corrigeren litteken ontstaan. Dit is dus bij één van zijn patiënten het geval geweest. En dat terwijl hij ook nog eens beweerde dat de operatie in één keer goed zal gaan.

Veel beter kan een gesloten techniek gebruikt worden. Deze techniek wordt vaak als prettig ervaren door de patiënten en de chirurg kan het operatieterrein veel beter overzien wat een beter resultaat oplevert. Dit levert ook minder zwelling op en de zwellingen die er zijn slinken veel sneller.

Via deze weg wil ik iedereen graag attenderen om goed op te passen en goed research te doen voordat je een operatie laat uitvoeren. Trek de achtergrond van de arts na en de operatie die je gaat ondergaan.

Na operatie Nolst

Source: Nolst Trenite

Geen opmerkingen:

Een reactie posten